Yüreğir Devlet Hastanesi Gebe Okulu açılışı ve A-ll Ruhsat Belgesi Takdimi

Yüreğir Devlet Hastanesi Gebe Okulu açılışı ve A-ll Ruhsat Belgesi takdimi için yapılan program Adana Vali Yardımcımız Sayın Huriye KÜPELİ KAN, Adana İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr. Halil NACAR, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fazıl YONTAR, Başkan Yardımcısı Ayşe BEBEK, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Nigar DAL ve idari ekibimizin katılımıyla gerçekleşti.
Sayın vali yardımcısı ve il sağlık müdürümüzün tarafından gebe okulumuzun açılışı yapıldı. Eğitimini tamamlayan gebelerimize eğitim sertifikaları verildi.
Hastanemiz statüsünün B Grubu rolünden A-ll Grubu rolüne yükselmesi nedeniyle Başhekimimiz Uzm.Dr. Haşim Onur ULUÖZ’ e A-ll Grubu Hastane Ruhsat Belgesi verildi.
Gebe Okulumuz ile Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller, Mutlu Aileler...
Toplum sağlığını belirleyen kriterler arasında anne ve çocuk sağlığı da yer alır. Gelecek adına sağlıklı bireylerin geliştirilebilmesi için, çocuğun daha anne karnındayken sağlığının korunması ve desteklenmesi gerekir. Bu koruma ve destekleme, gebelikten başlayarak, doğum, doğum sonu dönem ve kişinin yaşamı süresince devam etmelidir.
Aile oluşturacak ebeveynleri, sağlık profesyonelleri bilgilendirmeli ve desteklemelidir. Bu amaçla hastanemizde GEBE OKULU kurulmuş ve hizmet vermektedir. Gebe Okulu Programı eğitimlerimizle gebelik süreci, doğum ve doğum sonrası yeni doğan bebeğinizin bakımı hakkında anne adaylarının bilinçlenmesini sağlıyoruz.
Eğitim programımıza 12. gebelik haftasından itibaren gebeler eşleri ile birlikte katılabilirler. Eğitimlerimiz ücretsizdir. Okulumuzda sabah veya öğlen seçeneğimiz mevcuttur. Üç oturumdan oluşan eğitimlerimiz haftada bir gün ve 3 saat sürmektedir. Eğitimlerimiz konu anlatımı ve uygulamalar şeklindedir. Eğitimini tamamlayan gebelere katılım belgesi verilir. Gebe okulumuz kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerinin içinde bulunmaktadır.
Hedeflerimiz
-Tüm gebelerin Doğum öncesi, doğum ve doğum sonu dönemler ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak
-Gebelikteki normal ve anormal süreçleri takip edebilmelerini sağlamak,
-Doğumun belirtilerini bilmeleri ve anne adaylarını doğuma hazırlamak
-Normal doğum eylemi ile ilgili yanılgıları doğru bilgilerle açıklamak Anne adaylarının doğum korkularını gidermek
-Doğumda ağrı yönetim becerisini kazandırmak
-Anne adaylarının bilinçli doğum yapmalarını sağlamak
-Doğum sonrası dönemde lohusalık süreci, yeni doğan bebeklerinin fiziksel özellikleri, ilk beslenmesi, ilk banyosu, takiplerini yapmalarını ve bakıma adapte olmalarını sağlamak,
-Anne sütü ve emzirme konularında bilgi ve beceri kazandırmak
Bilinçli ebeveynler ile sağlıklı bireyler sağlıklı toplum oluşturmaktır.

• gebe okulu açılışı 1.jpeg
  • gebe okulu açılışı 2.jpeg
  • gebe okulu açılışı 3.jpeg
  • gebe okulu açılışı 4.jpeg

Hastanemiz Artık A2 Grubu Rolünde

Yüreğir Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından Nisan 2022 tarihi itibariyle B grubunda A2 grubu hastane statüsüne yükseltilmiştir.
Sağlık hizmetleri sunan kamu ve özel sektöre ait hastaneler, bina fiziki koşulları, donanım ve tıbbi teknoloji, acil ve yoğun bakım durumları, kadrosunda ki uzman tabipler gibi unsurlar değerlendirilerek niteliklerine göre A-I, A-II, B, C, D ve E gruplarına ayrılmaktadır. Yüreğir Devlet Hastanesi olarak tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan zorlu pandemi döneminde Adana ilimiz ve vatandaşlarımız için ön saflarda mücadele verirken, bir taraftan da hizmet alanlarımız ile ilgili sürekli yenilikler gerçekleştirdik. Bu yeniliklerden özellikle hastanemize kazandırılan Çocuk Acil Servisi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, 2. Seviyeden 3. Seviyeye tescillenen Acil Servis, Kadın Hastalıkları ve Doğum gibi hizmetler neticesinde hastanemiz A2 grubu için kriterlerini karşılar duruma geldi ve A2 grubu hastane statüsü verildi.
Bu değişiklik neden hastanemiz ve ilimiz için önem arz etmektedir çünkü B grubu hastane kadrolarında olmayan Gastroentoloji, Nefroloji, Yoğun Bakım, Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Gastroentolojisi, Çocuk Yoğun bakım gibi yan dallar hastanemiz kadrosuna tanımlanabilecek. Böylece ilimiz geneli bu bölümlere ulaşmak kolaylaşacak, yeni birimler açılabilecek, özellikli ameliyat sayıları artacak ve hastaların tedavi için farklı hastanelere sevk edilmeleri, hekimlere ulaşma süreleri azalacaktır.
Yan dalların da gelmesiyle hastanemizde vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verebilecek olmanın gururuyla desteklerinden ötürü başta İl Sağlık Müdürümüze, Başkanlıklarımıza, İdari kadromuza, tüm çalışanlarımıza emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
  • A 2 Ruhsat belgesi 1.jpeg
  • A 2 Ruhsat belgesi 2.jpeg
  • gebe okulu açılışı başlık.jpeg